Ενημερωθείτε σχετικά κάνοντας κλικ στο παραπάνω σήμα...

Αρχική Σελίδα

Χαιρετισμός Προέδρου

Βιογραφικό Προέδρου

Το Προεδρείο

Απολογισμός της Προέδρου για το 2009

Σύλλογός μας τιμά τον Διονύσιο Σολωμό

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Απόδημος Ελληνισμός

Ζακυνθινά ήθη  και έθιμα

Επικοινωνία

Σύνδεσμοι

 

 

 

 

Ο καιρός στην ΖάκυνθοZante Weather Forecast


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Απόδημος Ελληνισμός

Φέτος έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες...

 

Η Ολυμπιακή  Φλόγα ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και για έναν ολόκληρο χρόνο, ταξίδεψε σε όλη τη γη, για να φέρει το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρήνης των λαών.  Αυτό κάνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάθε τέσσερα  χρόνια.

 

 

Αυτό κάνουν και οι Απόδημοι κάθε μέρα.  Κάθε τέσσερα  χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν  τους αθλητές τους ανθρώπους όλου του κόσμου μαζί, σε κάποιο μέρος της γης, όπου έχει προεπιλεγεί, για να αγωνιστούν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να γίνουν φίλοι και σε τελική ανάλυση, να φέρουν την Ειρήνη και την Φιλία σε αυτήν την γη.

 

Μα και οι Απόδημοι τι κάνουν;  Έκατσε κανένας  ποτέ  να σκεφτεί;  Απλωμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αυτό ακριβώς κάνουν.  Και πολλά περισσότερα.  Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την μεγάλη αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, θέλω να τονίσω και την πολύ μεγάλη προσφορά των Αποδήμων, στην συναδέλφωση των λαών και την παγκόσμια ειρήνη.  Οι απόδημοι κάθε μέρα, μακριά από την πατρίδα τους, μακριά από το γνώριμό τους περιβάλλον και μακριά από τους συγγενείς τους, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και την μεγάλη μάχη, όχι σε αγωνίσματα, αλλά στη ζωή, στην κοινωνία, σε όποιο μέρος, από όποια θέση και αν κατέχουν, δίνουν την καθημερινή τους μάχη και βγαίνουν πάντα νικητές!!

 

Διαπρέπουν οπού και να βρίσκονται!  Αναγνωρίζονται! Ανεβαίνουν σε όλες τις βαθμίδες τις κοινωνίας!  Και από εκεί, πάντα βλέπουν νοερά, την μικρή  μας Ελλάδα και πάντα την βοηθάνε και πάντα την υποστηρίζουν.  Σκορπισμένοι  στα πέρατα της γης, μεταφέρουν τον πολιτισμό μας, που μέσα σε αυτόν μαζί με τα αλλά, έχει και το "Ευ Αγωνίζεστε" και την φιλία των λαών, και την αγάπη προς τον πλησίον, και την αγάπη προς την ειρήνη και την δικαιοσύνη.

 

Γιατί όλα αυτά και πολλά αλλά, κλείνει μέσα του ο χαρακτήρας και η λεβεντιά του Έλληνα.

Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι, που αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελέστηκαν με τέτοια μεγαλοπρέπεια και επιτυχία και η χώρα μας βγήκε πρωταθλήτρια.

 

Είμαστε υπέρ του να γυρίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάλι στην πατρίδα τους και η φλόγα να μην σβήνει κάθε φορά από τα στάδιά μας, αλλά να μένει αναμμένη και να περιμένει, τους επόμενους αγώνες και την επόμενη γιορτή και την επόμενη προσπάθεια συμφιλίωσης των λαών.

Όλα σε αυτούς τους αγώνες ήταν υπέροχα.

 

Μόνο όταν έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα ένιωσα εγώ, όπως νομίζω ένοιωσε και πολύς κόσμος, ένα αίσθημα απογοήτευσης, που προσπάθησα να απαλύνω, λέγοντας στον εαυτό μου, ότι τα τέσσερα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα, και έτσι δεν θα αργήσει, να ανάψει πάλι αυτή η φλόγα, σε κάποια αλλά στάδια του κόσμου, για να συνεχίσει να δίνει, το μήνυμα της ελπίδας, για έναν καλύτερο κόσμο σε όλους μας.  Γιατί τελικά αυτό είναι το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγόνων.  Η συμφιλίωση των  λαών και η εξάλειψη, αν είναι δυνατόν των πολέμων.

 

Οι Απόδημοι δεν έχουν μεγάλες γιορτές και μεγάλα πανηγύρια, ούτε έχουν αθανάτους.

Έχουν όμως ψυχή. Έχουν μεγάλα οράματα και ακούραστη θέληση, ήθος και υπερηφάνεια.

Πάντα έχουν προσπαθήσει και προσπαθούν για όλα αυτά και πάντα βγαίνουν πρωταθλητές! 
 

Η πρόεδρος 
Στέλλα Κωστή 
 

* Από το καλοκαιρινό μας βιβλιαράκι του  2004